Ülo Toomsalu • 18 jaanuar 2001

Nordea grupp võib osta Nordika Kindlustuse

MeritaNordbankeniga samasse, Nordea finantsgruppi kuuluv Tryg-Baltica Denmark peab Eesti Nordika Kindlustusega läbirääkimisi kindlustusseltsi enamusosaluse omandamiseks, kirjutab Postimees.

Kinnitamata andmetel võib kindlustusfirma Tryg-Baltica Denmark saavutada Nordikas enamusosaluse kindlustusseltsi aktsiakapitali laiendamise teel. Lisaks tuleb kõne alla Nordika praeguste aktsionäride osaluse ost.

Nordika kuulub praegu 52,8 protsendi ulatuses Pjotr Sedinile, 22,8 protsenti on ?oti päritolu New European Insurance Venturel, 7,6 protsenti EBRD-l ja 16,8 protsenti aktsiatest kuulub väikeaktsionäridele.

Pooled ei olnud eile nõus kommenteerima, kas läbirääkimised käivad, rääkimata läbirääkimiste hetkeseisust. Börsidel noteeritud Nordea võib anda informatsiooni ajakirjandusele alles pärast selle avalikustamist aktsiaturgudel.

Küll aga kinnitavad Nordea esindajad grupi huvi alustada Eestis kindlustustegevust ning ka Nordika kinnitusel otsib selts strateegilist partnerit.

Salva Kindlustuse kõrval on Nordika viimane kindlustusselts, kus põhiosa aktsiatest on veel eestlaste käes.

Hetkel kuum