Peeter Koppel • 18. jaanuar 2001 kell 8:23

Venemaa aktsiaturul huvitutakse Norilski Niklist

Venemaa aktsiaturg oli eile pilgud pööranud nafat tootvate riikide organisatsiooni OPEC eilsele kohtumisele, millelt oodati nafta hindade stabiliseerimist praegustele tasemetele. RTS-indeks kerkis tugeva 27,7 mln dollarilise käibe juures 4,08 protsenti ja sulgus 170 punktil.

OPECi kohtumise valguses olid jätkuvalt tähelepanu keskmes naftaettevõtete aktsiad, milledest suurim, Lukoil, kallines eile 5,45 protsenti võrra ning sulgus 11,60 dollari tasemel.

Lisaks naftafirmadele on investorite huviorbiiti kerkinud viimase aja pallaadiumi ja plaattina hinnatõusu taustal ka Norilski Nikkel, mille muudab huvitavaks asjaolu, et ettevõtte eelmise aasta kasum oli suurem kui tema praegune turuväärtus. Norilski Nikli aktsia kerkis eile 8 protsenti 9,04 dollari tasemeni.

Hetkel kuum