Euro tegi suurima languse jeeni suhtes

Tõnis Oja 23. jaanuar 2001, 00:00

Euro kurss tegi eile läbi ajaloo suurima kukkumise jeeni suhtes, mis omakorda tugevnes dollari suhtes viimase nädala kõrgeimale tasemele. Jeen tugevnes järsult pärast Jaapani Panga presidendi Masaru Hayami tehtud hoiatust, et jeeni on ?liiga nõrk? ning eile avaldatud saareriigi majandusministeeriumi majandusaktiivsuse indeks novembris kerkis. Raport andis investorile signaali osta jeeni. Oma osa jeeni tugevnemisel oli ka juba üle nädala kestnud aktsiahindade tõus Tokio börsil. Nikkei indeks kerkis eile seitsmendat järjestikust päeva pärast ülemöödunud nädalal Jaapani keskpangast tulnud vihjet, et riik võtab kasutusele meetmeid aktsiahindade tõstmiseks.

Saksamaa majandusinstituudi (Ifo) koostatav äriusaldusindeks näitas detsembris aga taas langust, mis kestab juba seitsmendat kuud järjest. Kuigi kehv tulemus Eurotsooni suurimale majandusele, näitavad USA vastavad majandusnäitajad tunduvalt kiiremat majanduskasvu aeglustumist. Seetõttu vaadataksegi euro tulevikku suhteliselt optimistlikuna.

Analüütikute prognooside kohaselt võib USA Föderaalreserv alandada aasta lõpuks baasintressi isegi 4,5 protsendini (praegu on see 6,0%). Euro intressid peaksid jääma praegusele tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing