AS Tallinna Vesi taotleb vee hinna tõusu

Inno Tähismaa 23. jaanuar 2001, 16:17

AS Tallinna Vee ostnud USA-Inglise-Itaalia konsortsium Water UU taotleb vee hinna tõstmist inflatsioonimäära ehk 5% võrra.

Raepressi teatel tulevad veevarustuse ja heitvee ärajuhtimise hinnad Tallinnas arutlusele homsel linnavalitsus istungil.

'AS Tallinna Vesi esitas taotluse hinna tõusuks tulenevalt toimunud inflatsioonist. Taotlus on vastavuses seadusega,' kommenteeris taotlust ettevõtlusameti kaubanduspoliitika juht Raivo Hein. 'Meie valmistasime tulenevalt taotlusest eelnõu ette, otsuse langetab aga loomulikult linnavalitsus,' lisas ta.

Vee hind Tallinnas on püsinud muutumatuna alates 1. jaanuarist 1998. Selle aja jooksul on suurenenud vee erikasutustasu ja saastekahjuhüvitise määrad ning elektrienergia hind. 2000. aasta detsembris oli tarbijahinnaindeksi tõus võrreldes 1999. aasta detsembriga 5%.

Vastavalt eelnõule jõustuks määrus 1. mail.

Määruse eelnõu näeb muu hulgas ette rakendada veevarustuse ja heitvee ärajuhtimise teenuse müügil elanikkonnale kehtestatud hinda Iru Hooldekodule, Tallinna Laste Turvakodule, Nõmme Sotsiaalmajale, Pelguranna Tugikodule, Tallinna Lastekodu majadele, Merivälja pansionile ja Tallinna loomaaiale.

Vastavalt Tallinna Vee erastamisel sõlmitud kokkuleppele võib vee hind tõusta aastatel 2001-2003 inflatsioonimäära võrra. Kahel järgneval aastal võib vee hind tõusta 15%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing