Eesti Energia võtab 12 aastaks 230 mln laenu

Inno Tähismaa 23. jaanuar 2001, 10:02

Eesti Energia ja Põhjamaade Investeerimispank (NIB) kirjutavad täna alla laenulepingule mahus 15 miljonit eurot (230 miljonit krooni), teatas energiaettevõtte esindaja.

Eesti Energia laenab NIBilt 15 miljonit eurot tähtajaga 12 aastat. Laenu intressimäär on 6 kuu euribor + 0,9 ehk kokku 5,5%.

Laen on Eesti Energia finantsdirektori Sandor Liive sõnul Eesti Energia ajaloo odavaim. Laenu kasutatakse peamiselt Eesti Energia 31. märtsil lõppeva majandusaasta 1,3 miljardi suuruse investeerimiskava finantseerimiseks.

Laenulepingule kirjutavad täna kell 16.30 Tallinnas Olümpia hotellis alla NIBi tegev asepresident Erkki Karmila ja asepresident Ebbe Thalin. Eesti Energia poolt on allakirjutajateks juhatuse esimees Gunnar Okk ja finantsdirektor Sandor Liive.

Täna sõlmitav leping on EE ja NIBi vahel teine. Esimese laenulepingu sõlmisid EE ja NIB 1999. aasta detsembris mahus 13 miljonit eurot (203 mln kr), laenu tähtaeg oli siis 10 aastat ja hind 6 kuu euribor + 1,5%. See oli esimene nii pika tähtajaga laen Eesti äriühingule, mille NIB andis ilma riigi garantiita.

Eelmise suurema välislaenu võttis Eesti Energia möödunud aasta novembris, mil sõlmiti rahvusvaheline sündikaatlaenuleping mahus 35 miljonit eurot (546 mln kr). Kokku on Eesti Energia käesoleval majandusaastal laenanud rahvusvahelistelt rahaturgudelt 50 miljonit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing