Nüüdsest Microsofti tarkvara rentimine Eestis lubatud

23. jaanuar 2001, 13:21

Alates sellest aastast on võimalik Microsofti tarkvara ka Eestis rentida, teatas piraattarkvaraga võitleva organisatsiooni BSA (Business Software Alliance) Eesti Komitee tegevjuht Ahti Leppik täna.

'Kuna arvutitarkvara soetamisel kaasasolevas litsentsilepingus pole tarkvara rentimine lubatud, sõlmib Microsoft eraldi vastava lepingu isikutega, kes soovivad Microsofti tarkvara kasutada kas internetikohvikutes, internetipunktides vms. Tarkvara rentimise õigus antakse edasi tasuta,' ütles Leppik.

Leppiku sõnul on siiani rentimist lubanud peamiselt enamus vabavara (freeware), vaba tarkvara (free software) autoreid ja vastav õigus on sel juhul ka kasutamistingimustes fikseeritud.

'Internetipunktide kiirele arengule jalgu jäänud tarkvaratootjad ei olnud senini Eestis reguleerinud tarkvara rentimise võimalust, kuigi mujal maailmas on see ammu levinud. Paljud internetipunktid Eestis kasutavad oma arvutites just vaba tarkvara, kuna see on tasuta ja võimaldab ka rentimist,' lisas Leppik.

'Näiteks lähtuvalt operatsioonisüsteemide kasutamistingimustest on lubatud Linux"it (vaba tarkvara) rentida, kuid Windows"it ja Mac OS"i ei ole lubatud rentida. Samuti ei ole lubatud peamiselt kasutatavate 'sirvijate' (browser) Netscape Navigator"i ja Internet Explorer"i rentimine.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing