Rahvusvaheline konsortsium huvitatud Leedu Gaasi ostmisest

Inno Tähismaa 23. jaanuar 2001, 12:53

Leedu firmad Stella Vitae ja Achema, Venemaa Gazprom ja üks lääne firma kavatsevad luua konsortsiumi, et osaleda Leedu Gaasi (Lietuvos Dujos) erastamisel.

Nende firmade esindajad loodavad, et Leedu Gaasi erastamisel kaotatakse seni kehtivad osaluspiirangud ning et erastamisel rakendatakse samu põhimõtteid, nagu Ma?eikiu Nafta müümisel, kus USA firma Williams International sai osta kolmandiku aktsiatest, ütles Lääne-Leedu tööstus- ja finantskorporatsiooni juhatuse esimees Antanas Bosas pärast kohtumist Leedu majandusministri Eugenijus Maldeikise ja Gazpromi juhtidega.

Bosas kinnitas Stella Vitae huvi Leedu Gaasi ostmise vastu. Tõenäoliste partneritena nimetas ta Gazpromi, Saksa Ruhrgasi ja Achemat, mis on Leedu suurim lämmastikväetiste valmistaja. Gazpromile kuulub praegu 30% Stella Vitae aktsiatest.

Uudise vahendas Verslo ?iniose ajakirjanik Audrius Gel?inis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing