Ületunnitööd piirav seadus homme riigikogus

23. jaanuar 2001, 12:04

Homme võtab riigikogu tõenäoliselt vastu töö- ja puhkeaja seaduse, millega kaotatakse kohakaasluse mõiste ning piiratakse ületunnitöö tegemist.

Kui varem tohtis töötaja nädalas lisaks tavalisele 40 töötunnile teha veel 20 ületundi, siis nüüd tohib nädalas ületunnitööd teha vaid 8 tundi. Lisaks võib tööandja tööinspektsiooni loal töötajat täiendavalt tööle rakendada veel 200 tundi aastas.

'Inimesed peavad tööd tegema nii, et saavad hakkama 40 tunniga nädalas või tuleb neile maksta ületundide eest erineva tariifiga,' ütles riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Raivo Paavo. 'Kui keegi töötab päästetöötajana ja samal ajal ka lukksepana, peab ta oma tööasjad üle vaatama ja otsustama, kuidas edasi töötada.'

Seadus ei hakka kehtima ettevõtete tegevjuhtidele, kirikuõpetajatele ja inimestele, kes oma töölepingust tulenevalt määravad oma tööaja ise. Seadus puudutab näiteks päästetöötajaid, meditsiinitöötajaid, politseinike ning kõikide teiste ametite esindajaid, kes seni väikese palga tõttu on pidanud suurema koormusega tööd rabama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing