Kalev Kallemets • 24. jaanuar 2001 kell 12:30

Politoloog Toomla peab tulumaksu ettepanekut oravapartei kavaluseks

Politoloog Rein Toomla peab Reformierakonna seisukohta, alandada üksikisiku tulumaksu uskumatult kavalaks käiguks. 'Keegi ei riski öelda, et maksude alandamine on paha,' lisas Toomla.

'Kui kodanik kiidan selle heaks,' ütles Toomla, 'kuid ühiskonna seisukohast peab siis riigi kulutusi vähendama või mingi muu sissetuleku arvelt kompenseerima.' Siiski on Toomlale mulje jäänud, et tegemist on alles erakonnasisese diskussiooniga.

Reformierakonna peasekretär Eero Tohver kinnitas, et 20% tulumaksu ettepanek on programmiline eesmärk nagu oli ka ettevõtte tulumaksu kaotamine. 'Kas see just sellisel kujul nagu välja käidud, saab ka valimisplatvormi kirjutatud on iseküsimus,' lisas Tohver.

Hetkel kuum