Ületunnitöö piirangud jõustuvad uuest aastast

25. jaanuar 2001, 08:06

Riigikogult eile kinnituse saanud uus töö- ja puhkeaja seadus keelustab järgmisest aastast töötajatele 52 tunnist pikemad töönädalad, mis on nelja tunni võrra enam valitsuse poolt algselt pakutud piirangust, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Lubatud on 40 normtundi ja kaheksa ületundi nädalas ning erandjuhul veel 200 ületundi aastas. See on tootmises ja teenindamises täiesti piisav,? ütles riigikogu Mõõdukate fraktsiooni liige Raivo Paavo.

Tema sõnul ei saa kuidagi nõus olla seisukohaga, et inimesed töötaksid hommikust õhtuni ja õhtust hommikuni, andmata endale aru, mida see teeb nende tervisele, kuidas mõjutab pereelu ja laste kasvatamist.

2002. aasta 1. jaanuaril jõustuv seadus teeb enim muret meditsiiniõdedele ja päästeametnikele, kes madala palga tõttu töötavad suure lisakoormusega või teenivad vabadel päevadel mujal lisa.

30 aastat tuletõrjujana töötanud Toivo Puumets Lilleküla komandost ütles, et riigikogu võiks töötundide ülelugemise asemel mõelda, kuidas päästjatele inimväärset palka maksta.

?Mujal Euroopas on pritsumehed üle keskmise tasustatud. Siin sõidavad mehed valvekordade vahel taksot või korjavad kasvõi pudeleid, et peret ära toita,? rääkis Puumets. ?Tahaks näha, kuidas riik kontrollib, kui ma vabal ajal teise tööandja juurde kõnnin.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing