Ericssoni allhankija Eestis: jätkame tööd plaanipäraselt

29. jaanuar 2001, 13:15

Rootsi tööstuskontserni Nolato mobiiltelefonide plastmassosi tootva Tallinna tehase tegevjuht Peeter Mõrd rääkis täna, et Ericssoni otsus lõpetada mobiiltelefonide tootmise ei mõjuta tema juhitava ettevõtte tegevust.

'Ericsson on küll meie kõige suurem klient aga USA elektroonikakontserni Flextronics International, kes Ericssonilt mobiiltelefonide tootmise üle võttis, on ka meie klient, seega ei muutu meie jaoks midagi - lepingud Ericssonilt Flextronicsile üle,' selgitas Mõrd. 'Me jätkame oma tööd plaanipäraselt.'

'Meil oli eelmisel aastal ka üks ühine projekt Elcoteqiga, kuid see oli väike osa meie käibest,' lisas ta.

Nolato Tallinna tehase toodangust moodustab Mõrdi sõnul 100 protsenti allhange, kogu toodang eksporditakse. 'Täpseid käibenumbreid ei saa öelda, kuna tegemist on börsiettevõttega,' ütles Mõrd.

Nolato Eestis on tegutsenud Tallinnas Peterburi maanteel Elcoteqi lähedal juba aasta. 'Oleme meelega hoidnud madala profiili, see on Skandinaavia ettevõtete tüüpiline strateegia -alustada ilma kärata, paar-kolm aastat areneda ja siis oma saavutustest rääkida,' lausus Mõrd.

Tehases töötab praegu 90 inimest. '2000. aasta esimesel pool ei ole laienemist planeeritud, aasta teisel pool on laienemine võimelik, sõltub uutest projektidest,' rääkis Mõrd. 'Mobiilkommunikatsiooni ettevõtete eripära ongi paindlikkus - vajaduse korral kiiresti kasvada, vajaduse korral kiiresti kokku tõmbuma.'

Nolatol on tehased Rootsis, USAs, Ungaris ja Eestis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing