Kohus vabastas Balti Baasi pankrohalduri

29. jaanuar 2001, 10:47

Tallinna Linnakohtu kohtunik Jüri Mesipuu vabastas oma määrusega ametist Bekkeri sadamas tegutseva ASi Balti Baas pankrotihalduri Ly Müürsoo.

Kohus leidis, et Müürsoo pole täitnud halduri kohuseid nõuetekohaselt. Muu hulgas leidis kohus, et Müürsoo sekkus kolmandate isikute tegevusse, häirides seeläbi Bekkeri sadama arengut, ja kaitses ühe võlausaldaja huve teiste arvel.

Kuna eelmise asta 14. detsembrist täidab Balti Baasi pankrotihalduri kohuseid ka vandeadvokaat Kalev Bachmann, puudub vajadus Müürsoo asemel teise halduri nimetamiseks, leidis kohus. Jaanuaris 1999 vabastas kohus Balti Baasi pankrotihalduri ametist Aivar Leismanni, kes samuti ei teinud seda tööd nõuetekohaselt.

Balti Baasi pankrotiasjaga seoses on erinevate kohtute menetluses olnud 35 tsiviilasja, millest umbes pool on praegu alles läbivaatamisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing