Advokaat: Politseil pole enam õigust trahvida kihutajaid

30. jaanuar 2001, 18:28

Vandeadvokaat Andres Hallmägi kinnitusel ei saa alates 1. veebruarist nõuda näiteks asulas kiiruse ületamise korral trahvi. Samuti ei tohi autojuhte trahvida tulede kasutamise ja valesti parkimise eest.

'Banaanivabariigis on kõik võimalik, eks mõni ametnik on tähtaja lihtsalt maha maganud,' lausus Hallmägi kommenteerides olukorda, et alates neljapäevast ei kehti enam liikluseeskiri.

Politseiameti korrakaitseosakonna juhtivinspektor Indrek Sirk tunnistas, et on olemas vastav riigikohtu lahend, mille kohaselt uue seaduse jõustumisel jääb kehtetuks vana seadusega kaasas käinud eeskiri.

'Igatahes politsei kontrolli ei kaota, kaos ei tohi tekkida,' sõnas Sirk. Ta lisas, et suure tõenäosusega jätkab politsei ka trahvimist. 'Eks tuleb üks suur kaebuste jada, loodan et valitsus lahendab selle kiirest,' lausus Sirk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing