Lennart Meri esitatakse Nobeli rahupreemia kandidaadiks

30. jaanuar 2001, 08:09

Peaminister ja riigikogu koalitsioonierakondade juhid esitavad viimast aastat ametis oleva president Lennart Meri Nobeli rahupreemia kandidaadiks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Oslosse Nobeli rahupreemia komiteele saadetavale ettepanekule on alla kirjutanud Isamaaliidu, Reformierakonna ja Mõõdukate esimehed Mart Laar, Siim Kallas ja Andres Tarand ning erakondade riigikogu fraktsioonide esimehed.

Lisaks kirjutas ettepanekule alla ka Reformierakonda kuuluv Parlamentidevahelise Liidu Eesti rahvusgrupi esimees Ignar Fjuk, kes keeldus teemat kommenteerimast.

?Ei kinnita ega lükka ümber,? ütles Isamaaliidu fraktsiooni esimees Tiit Sinissaar. Teatavasti ei avalikustata hea rahvusvahelise tava kohaselt Nobeli rahupreemia laureaadi kandidaate enne komitee otsust, lisas Sinissaar.

Sama ütlesid ka peaminister Mart Laar ja Mõõdukate fraktsiooni aseesimees Tõnu Kõiv. ?Aga arvestades Meri panust, võiks ta olla üks arvestatav kandidaat,? möönis Kõiv.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi viitas, et eelmisel aastal esitas Türgi Lennart Meri Nobeli rahupreemia kandidaadiks. ?Aga me ei kuulnud sellest siis avalikult kusagilt. Ja põhjus on see, et sellega oleks Türgi Meri võimalused ära rikkunud,? põhjendas Ligi vaikimist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing