Neivelt: mind huvitab globaalne makromajandus

30. jaanuar 2001, 08:35

Davosi maailma majandusfoorumilt tulevikujuhi auhinna pälvinud Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt kinnitas eile intervjuus Postimehele Shveitsist muljet, et ?e-majandus? pole enam moesõna.

Jõudsite ise Davosi kohale pühapäeval, kas foorum on suutnud teile juba mõne ?ahhaa!?-elamuse pakkuda?

?Ahhaa!?-elamus on see, et kõigile osalejaile anti kätte Compaqi pihuarvuti, kus asub juba sees info osavõtjate kohta, programm, millega saab e-posti vastu võtta ja muud teha. Tehnoloogiliselt on foorumi korraldus väga tugeval tasemel.

Mida foorumil põnevat toimub?

Kandvaid teemasid on mitu. Näiteks globaalsed firmad versus rahvusriigid, geenitehnoloogia, palju räägitakse internetist. Ka sellest, mis saab maailma majandusest edasi.

Mis on Neiveltile kõige olulisem?

Mind huvitab globaalne makromajandus, nn dot-com ehk internetimajanduse arengusuunad. Kuulasin huviga mõttevahetust sellest, milline peab välja nägema tõeline uue sajandi majandusjuht ja missugused ülesanded tema ees seisavad.

Millised ülesanded need on?

Tolle sessiooni pealkiri oligi Mission Impossible (võimatu missioon), ehk justkui tuleb kõik ülesanded korraga lahendada. Näiteks peab uue sajandi juht ühekorraga tagama selle, et firma tegevuse tagajärjel ei kannataks keskkond ning et aktsionärid jääksid firma kvartalitulemustega rahule. Ning kõik muu, mis jääb selle vahele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing