Eesti ja Soome ühistöös tabati rahvusvaheline narkojõuk

01. veebruar 2001, 08:39

Eesti ja Soome narkopolitsei ühisrühm FinEst vahistas aastaid Helsingi-Tallinna vahelist narko- ja prostitutsiooniäri juhtinud rahvusvahelise jõugu, kes on üle piiri vedanud kümneid tuhandeid võltsdollareid ja tohutu hulga meelemürki, kirjutab Postimees.

Mullu augustis alanud arreteerimised nii Tallinnas, Helsingis kui ka Stockholmis on trellide taha viinud üle kümne inimese - alates jõugu liidritest kuni jooksupoisteni.

Konfiskeeritud on sadakond kilogrammi uimasteid, suur partii valeraha, võltsdokumente ning lugematu hulk salasuitsu- ja alkoholi.

?Kuigi kohtuprotsessid alles algavad, võime öelda, et nimetatud rühmituse tegevuse oleme suutnud põrmustada,? lausus Soome keskkriminaalpolitsei ülemkomissar ning FinEsti töögrupi üks koordinaator Tuomo Koho eile.

Ehkki grupeeringu liikmetelt kätte saadud kaubaartiklite nimekiri on kirev, oli nende peamine tegevusala siiski uimastiäri juhtimine Eesti, Soome ja kohati ka Rootsi vahel. Samade riikide vahel tegelesid nad ka muu salakauba ja prostitutsiooniäriga.

Eesti keskkriminaalpolitsei narkogrupi komissari Märt Palo sõnul lisab grupeeringule rahvusvahelist värvi veel selle liikmete rahvuslik koosseis. Gruppi kuulusid eestlased, venelased ja soomlased.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing