Kliinikum kavandab uue haigla ehitamist

01. veebruar 2001, 08:26

Septembriks valmib Tartu Ülikooli Kliinikumi uue, umbes 1,5 miljardit krooni maksva haigla teostatavus-uuringu lõppraport ühes eskiisi, rahastamisskeemi ja Kagu-Eesti raviasutuste koostöö skeemiga, kirjutab Postimees.

Kliinikumi kolme aasta arengukava järgi langetatakse põhimõtteline otsus, kas uus haigla tuleb või mitte, hiljemalt 2002. aastal.

Kümme miljonit maksva teostatavusuuringu hinnast kaheksa miljonit maksab Rootsi riik, ülejäänu jääb kliinikumi haldava sihtasutuse asutajate Tartu Ülikooli, Tartu linna ja Eesti riigi kanda.

Teostatavusuuringu koostamise stardipauk antakse nädala pärast, kui sadakond kliinikumi töötajat tutvub Rootsi hiljuti valminud Luleå haiglaga, et saada ideid Tartu uue haigla visandamiseks. Reis läheb maksma 350 000 krooni, kirjutab tänane Tartu Postimees.

?Võib tunduda rumalusena viia hulk arste, kes iga päev töötavad haiglas, vaatama üht teist haiglat,? ütles Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto. ?Kuid see uus haigla, mille loodame Tartusse ehitada, on oma töökorralduselt senistest hoopis erinev.?

Ühise voodifondi põhimõte, kus kindel hulk voodeid pole kinnistatud ühe või teise osakonna juurde, lubab Einasto hinnangul senisest poole vähema, kuni 700 voodiga oluliselt odavamalt ravida sama suure hulga patsiente.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing