Tunnipiletiga saab sõita alates veebruari lõpust

01. veebruar 2001, 08:34

Kuigi tänasest kehtivad Tallinnas ühistranspordi sõidukaartidele uued, kallimad hinnad, saab tunnipiletiga sõitma hakata alles veebruari lõpust ning elektronkaartide kasutuselevõtt ähvardab lükkuda aprilli- või maikuusse, kirjutab Postimees.

Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti arenguteenistuse direktori kohusetäitja Margo Tomingas ütles eile, et tunnipiletite kasutuselevõtuks vajalikke kassaseadmeid hakatakse ühissõidukite juhikabiinidesse üles panema veebruari teisel poolel.

Kuigi seadmete aluseid asutakse sõidukeisse paigaldama juba varem, jõuavad pileteid väljastavad kassad Tallinna umbes 23. veebruari paiku, mil neid hakatakse liinide kaupa üles panema.

Tomingase sõnul saab tunnipiletitega kohe ka sõitma hakata, sest nende kasutuselevõtt ei eelda, et seadmed oleks eelnevalt paigaldatud kõikidesse sõidukeisse. Ta lisas, et tõenäoliselt jõuavad töömehed kolme-nelja nädala jooksul paigaldada tunnipiletit väljastavad kassaseadmed juba kõikidesse sõidukeisse.

Tomingas ütles, et ühel ajal kassadega hakkavad töömehed sõidukeisse paigaldama ka elektronpiletite kasutuselevõtuks vajalikke seadmeid, kuid esialgu hakatakse neid alles katsetama ning elektronkaartide müügiletuleku aeg on lahtine. ?See sõltub paljuski ka katsetamiste tulemustest,? lisas ta.

Samuti ei saa elektronkaarte kasutusele võtta liinide kaupa, vastavad loendurid peavad eelnevalt üleval olema kõigis ühissõidukeis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing