Klientide tormijooks ?veitsi

ÄP 05. veebruar 2001, 00:00

?veitsi suurima ühele perekonnale kuuluva privaatpanga aktsia hind langes ootamatu uudise tulemusena 2 protsendi võrra, kirjutas Financial Timesi internetiväljaanne.

Julius Bär on privaatpank, mille hallatavate varade maht on alates 1995. aastast kasvanud aastas keskmiselt viiendiku võrra. Eelmisel aastal suurendas pank oma hallatavate varade mahtu vaid 11 protsenti. Kusjuures esimesel poolaastal kasvas varade maht 14 protsenti, teisel poolaastal toimus aga 3protsendiline tagasiminek.

?veitsi pangad haldavad hinnanguliselt kolmandikku maailma edukate inimeste poolt offshore-pankade kontodele paigutatud rahast. Pankade hallatavate varade maht on esmane ja kõige paremini jälgitav suurima kasumlikkusega tegevusala käekäigu indikaator.

?veitsi privaatpanganduse liider UBS, kelle hallatavate varade maht on 7 triljonit krooni, on juba pikemat aega võidelnud varade mahu suurendamise nimel. Samal ajal on paljud panga kliendid suundunud väiksemate konkurentide juurde, lootuses leida paremat teenuse kvaliteeti.

Nädal aega varem teatas hallatavate varade mahu 4protsendilisest vähenemisest Bäri konkurent Vontobel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:06
Otsi:

Ava täpsem otsing