Norrasse tööle koolitatavatel õdedel pole lepinguid

05. veebruar 2001, 08:11

Tallinna Meditsiinikoolis Norra haiglatele koolitatavatel õdedel ei ole veel lepinguid ei kursustel osalemise ega tööleasumise kohta, ka raha ei olnud Norra-poolne vahendaja eelmise nädala esimesel poolel koolile maksnud, kirjutab Postimees.

Lähipäevil loodab meditsiinikool Norra-poolselt korraldajalt Finn Radmannilt esimese kuu õppetöö eest esimest tasu, seni ei ole Radmann koolile veel midagi maksnud.

2Sellist ohtu, et raha ei tule, ei ole, meil on usaldus täiesti olemas,? kinnitas Tallinna Meditsiinikooli Norra-projekti koordinaator Katrin Saapar.

Nii Saapari kui ka meditsiinikooli direktori Raimond Lihtmaa kinnitusel toimub õdede õppetöö plaanipäraselt ja loengud ära ei jää. 70 kursandist on oma paberid tagasi võtnud kolm inimest.

Praegu ei ole koolitusel osalevad õed millekski kohustatud, sest seni ei ole nad ühelegi lepingule alla kirjutanud ning võivad iga hetk trahve kartmata õpingud pooleli jätta. Lepingu sõlmimisel ähvardab õdesid trahv juhul, kui nad katkestavad kursused või keelduvad pärast koolitust Norrasse minemast.

Lepingud sõlmitakse õpilastega siis, kui Norra haiglatest on saadud eeltöölepingud ja iga õde saab konkreetselt teada, millisesse haiglasse ta tööle läheb. Kohustuslikku kolme aastat Norras ei pea töötama õed järjest, vaid nad võivad teha pause. Ka võib Norrasse minekut edasi lükata. Kui õed neist mitteolenevatel põhjustel Norras tööd ei leia, siis trahve ei rakendata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing