Helsingisse on kavas rajada IT-ülikool

ÄP Online 06. veebruar 2001, 00:00

Õppeasutuse eesmärk oleks koolitada Soome firmadele tipptaseme IT-spetsialiste. Vastu võetakse alama astme kõrgkooli juba läbinud, kellest koolitatakse kahe aastaga magistrid. Vastuvõtuks on kavandatud 500 tudengit aastas.

Projekti eestvedaja, Tehnikaülikooli rektori Paavo Uroneni sõnul võiks kool alustada tuleva aasta sügisel.

Seni pole selge, kas õppeasutus rajatakse Soome ülikoolide ja õppeasutuste baasil või mõne välismaise, näiteks USA ülikooli filiaalina, näiteks nagu John Hopkinsi ülikooli filiaal Itaalias.

Õppekeel on inglise keel ning tõenäoliselt hakkab tudengitele kehtima õppemaks. Õppekavasse kuuluks lisaks infotehnoloogiale automaatika, krüpteerimine ja interneti sisu tootmine. Kuludeks on Uronen hinnanud 131-260 miljonit Eesti krooni aastas.

?Balti riikides, Venemaal, Hiinas ja Indias on hulgaliselt tipptudengeid, kes soovivad mainekat haridust ja keda ettevõtjad juba nüüd kõrgelt hindavad. Usun, et Soome mainet arvestades tuleks õppijaid ka Lääne-Euroopast,? ütles Uronen, kes õppurite puudust ei karda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing