Kohtla-Järve võlgneb soojatootjale 2,3 miljonit

ÄP Online 06. veebruar 2001, 00:00

Linna soojavõlast 1,4 miljonit moodustab linnale kuuluvate ühiselamute võlg, 0,6 miljonit krooni linna omandis olevate tühjade korterite kütmise võlg ja 0,3 miljonit krooni linna omandis olevate mitteeluruumide kütmise võlg.

?Ettevõte ei saa müüa soojusenergiat lõputult võlgu ning võlgnevuste vähendamise seisukohalt ei ole selles sammus midagi erakordset,? ütles ASi Kohtla-Järve Soojus juhatuse esimees Toomas Niinemäe. ?Me oleme asunud kõiki tarbitud soojusenergia eest võlgu olevaid isikuid intensiivselt kõigi seadusega lubatud vahenditega mõjutama,? lisas ta. ?Lähtume siinjuures võrdse kohtlemise printsiibist ning ei tee vahet, kas võlgnikuks on linnavalitsus või lihtne linnakodanik.?

Niinemäe sõnul võib võlgnevuste kuhjumise korral areneda välja kriitiline olukord kuni Kohtla-Järve ja Ahtme soojuselektrijaamade seiskumiseni ning sotsiaalmajandusliku kriisi väljakujunemiseni.

AS Kohtla-Järve Soojus varustab kaugküttega Jõhvi ja Kohtla-Järve linnu, sh 320 ettevõtet ja asutust ning üle 60 000 elanikku.

Jõhvi linna võlg Kohtla-Järve Soojuse ees on 120 000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing