Valmis eestikeelne Linux

Inno Tähismaa 06. veebruar 2001, 20:15

OÜ SOT Finnish Software Engineering sai äsja valmis eestikeelse Best Linux tarkvara, mida on võimalik osta mitmetest arvutisalongidest sealhulgas SOTi uuest Linuxi arenduskeskusest., teatas ettevõtte esindaja.

Eestikeelne Best Linux Lite versioon sisaldab programmi CDd ja selle paigaldamise juhist pakendi tagumisel küljel. CDl leidub lisaks erinevaid kommertstarkvara pakette (näiteks Sun Microsystems"i Star Office kontoritarkvara). Täielik emakeelne kasutusjuhend on loetav <#internetist=http://bestlinux.net>.

Lite versiooni hind on 100 kr, edasimüüjatele vastavalt kokkuleppele.

'Meie eesmärgiks on pakkuda kasutajasõbralikku ning võimalusterohket toodet võimalikult madala ning sõbraliku hinnaga, et iga soovija seda endale lubada suudaks. Siinkohal kasutaksin võimalust ning ütleksin edasi erilised tänusõnad Tartu ettevõttele Ariman, kes meie uut toodet juba päris algusest oma klientidele pakub,? ütles SOTi tehnoloogiajuht Santeri Kannisto.

Linux on üle maailma kasutust leidnud vabatahtlike meeskonnatööna valminud operatsioonisüsteem. 1991. aastal pani Linuxile aluse soomlane Linus Torvalds. Linuxi kasutusaladeks on kontoriarvutist kuni täisvõimsusel töötavate UNIX töökohtade ja Interneti serveriteni välja.

Erinevus teiste operatsioonisüsteemidega on Linux avatud koodi süsteem, mida erinevad vabatahtlikud spetsialistid täiustavad. Best Linuxit arendatakse GPL litsensi alusel ning ta on tasuta laaditav Internetist.

OÜ SOT Finnish Software Engineering on asutatud 1991. aastal Soomes, kus toodetakse Best Linuxit. SOTi klientide hulka kuuluvad mitmed Soome suurfirmad. SOTi eesmärgiks on toota kasutajale lihtsam ning võimsam versiooni Linux"ist, mida võib kasutada nii kontoriarvutis kui ka serveris.

LINUX on Linus Torvalds"ile registreeritud kaubamärk. Best Linux on SOT Finnish Software Engineering OÜle registreeritud kaubamärk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing