Inno Tähismaa • 6. veebruar 2001 kell 13:59

E-Betoonelement saab uue omaniku

Veebruari alguses ostis Eesti juhtiva raudbetoonmaterjalide tootja ASi E-Betoonelement omanikfirma Addteki üles Iiri firma CRH plc, teatas ettevõtte esindaja.

Addteki struktuuri ja juhtimist ei muudeta, samuti kavatsetakse tegevustega jätkata senise plaani kohaselt.

CRH on juhtiv ehitusmaterjalide tootja ja edasimüüja nii Euroopas kui USAs. Addteki president Bengt Jansson ütles, et CRH tegevuses hakkab Addtek moodustama olulist osa grupi Euroopa betooniäris. Janssoni arvates on CRH Addteki uue omanikuna parim valik.

E-Betoonelemendi juhatuse liikme Jaan Valbeti sõnul on omanikevahetus positiivne uudis. 'Kindlasti mõjutab liitumine juhtiva rahvusvahelise ehitusmaterjalide grupiga väga positiivselt meie edasist arengut. Ettevõtte jaoks on eriti kolm viimast aastat tähendanud jõudsat kasvu, mis nüüd kindlasti jätkub.'

Addtek on Euroopa juhtiv betoonlahenduste tootja, mille 45 tootmisüksust asuvad üheksas Euroopa riigis - Soomes, Rootsis, Norras, Hollandis, Saksamaal, Venemaal, Leedus, Poolas ja Eestis.

E-Betoonelement on suurim raudbetoonelementidel põhinevate ehituslahenduste ning nendega seotud teenuste pakkuja Eestis, mis loodi 1992.aastal. 1997.aasta detsembris liitus ettevõte Addtek konsortsiumiga. E-Betoonelemendil on Eestis 3 tootmisüksust, mis asuvad Harkus, Tamsalus ja Rakveres. Ettevõte toodab üle 50% Eesti ehitusturul kasutatavast monteeritavast raudbetoonist.

2000.aastal oli E-Betoonelemendi käive 176,6 miljonit krooni ja firma eelmise aasta auditeerimata kasum 11 miljonit krooni.

CRH on ka Rudus Eesti AS 100% omanik. Rudus Eesti AS on Eesti juhtiv kaubabetooni tootja.

Hetkel kuum