EIB hakkas tähelepanu pöörama innovaatilistele projektidele

ÄP Online 08. veebruar 2001, 00:00

ELi Lissaboni tippkohtumise järel, mis seadis eesmärgi muuta Euroopa aastaks 2010 maailma kõige dünaamilisema arenguga teadmisühiskonnaks, valmis pangal kiiresti ?Innovatsiooni initsiatiiv 2000?, mis eraldas kolme aasta peale 12?15 miljardit eurot investeeringuteks inimkapitali kvaliteeti, arendus- ja uurimistegevusse, info- ja sidevõrkudesse (sh üle-euroopaline lairibavõrk); innovaatiliste ideede levitamisse ja väikeettevõtluse toetamisse.

EIB filiaalist Euroopa Investeerimisfond (EIF) on aga saanud aktiivne riskikapitali fond, mis on investeerinud isegi sellistesse projektidesse, kuhu erasektori riskikapitalistid minna pole julgenud. Näiteks hoidis turg 1999. aastal eemale biotehnoloogia sektorist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing