Alexela asub rajama kütuseterminali

Inno Tähismaa 08. veebruar 2001, 20:58

Eesti kapitalil põhinev kütusefirma AS Alexela Terminaal, kes alustas Paldiskis naftaterminaali ehitust möödunud aasta septembris, paneb neljapäeval 15. veebruaril objektile nurgakivi, teatas kütusefirma esindaja.

Üritust juhib ASi Alexela Terminaal juhatuse esimees Heiti Hääl. Kohale oodatakse peaminister Mart Laari, teede- ja sideminister Toivo Jürgensoni, ASi Tallinna Sadam, ASi Eesti Raudtee ja kohaliku omavalitsuse juhte ning transiidist huvitatud väliskülalisi.

AS Alexela Terminaal omab Paldiski lõunasadamaga külgnevat 7,5 ha territooriumi, kuhu on alustatud heledate naftaproduktide transiiditerminali rajamist.

Projekti on koostanud AS ETP Grupp, ehituse peatöövõtja on AS Koger Partnerid, ehitust rahastab AS Ühisliising. Esimeses ehitusjärgus valmib 31 000 m3 mahuteid, 24kohaline raudtee laadimisestakaad, pumpla ja torustik Paldiski Lõunasadama kaile ning terminali infrastruktuur.

Projekteerimisel ja ehitamisel on arvestatud Euroopa Ühenduses kehtivate rangete keskkonnakaitse normidega. Kõik mahutid on varustatud sisemiste ujuvkatustega, mis vähendavad naftaproduktide aurustumist atmosfääri tavaliste mahutitega võrreldes 95%. Esimese ehitusjärgu maksumus on 130 miljonit Eesti krooni ning planeeritav kaubavoo maht 800 000 tonni heledaid naftaprodukte aastas.

100% Eesti kapitalil põhinev ettevõte loob Paldiskisse kuni 30 uut töökohta.

AS Alexela Terminaal aktsionärideks on AS Kadaka Varahaldus, OÜ Renum Invest ja Lähikaubanduse OÜ. Ettevõtte nõukogu liikmed on Juhan Kolk, Veiko Tishler ja Peeter Piho.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing