Leiva hind tõuseb poole krooni võrra

08. veebruar 2001, 09:00

Leiva ja saia hinda tõstnud Fazerile ja Leiburile lisandub nädalavahetusel Haapsalu leivatehas, Cibus tõstab hinda arvatavasti märtsis, kirjutab Pärnu Postimees.

Esimesena tõstis detsembris hinda Fazer, tänavu tegi otsa lahti Eesti suuremaid leivatootjaid Leibur, kergitades 1. veebruarist hinda nelja-viie protsendi võrra. Pätsi leiva või saia kohta on hinnalisa 30-70 senti.

Leiburi esindaja Pärnus Merle Rallmann ütles, et nende firma 1999. aasta detsembris, mil Cibus ja teisedki firmad pagaritoodete hinda tõstsid, sellega kaasa ei läinud, toodang kallines pisut alles möödunud suvel. Nüüd on aga tooraine ja kütus taas kallinenud, mis sundiski vähesel määral hinda lisama.

?Ega teistelgi muud väljapääsu ole,? arvas Rallmann. Tema hinnangul ei erine konkurentidel sarnase toodangu hinnatase kuigi palju ja ka pärast hinna tõstmist ei ole osa Leiburi tooteid kallimad kui teistel firmadel.

Pärnu turul konkureeriva Haapsalu leivatehase juhataja Ivar Astok ütles, et nemad tõstavad leiva-saia hinda 11. veebruaril ligi viis protsenti.

?Pärnus suurima turuosaga Cibuse finantsdirektor Tõnis Värva ütles, et nad ei ole hinna tõstmist otsustanud.

?Tõenäoliselt me veebruaris hinda veel ei muuda,? sõnas ta ja lisas, et mingil hetkel on Cibuse toodete hinnatõus paratamatu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing