Noor pere laenu tingimused lihtsustusid

08. veebruar 2001, 08:04

Sihtasutus KredEx hakkab väljastama noore pere laenu alla 16aastase lapsega peredele ning tahab langetada omafinantseerimise nõude seniselt 34 protsendilt kümnele, kirjutab Eesti Päevaleht.

?KredExi nõukogu otsustas anda noore pere laenu taotlemise õiguse kõigile neile peredele või üksikvanemaile, kes kasvatavad alla 16aastast last ja on Eesti Vabariigi kodanikud või omavad siin alalist elamisluba,? märkis sihtasutuse juhataja Maive Rute. Seni võisid laenu taotleda vaid kuni seitsmeaastase lapse vanemad.

?KredExi garantii võimaldab viia ka laenu omafinantseerimise nõude 34 protsendilt kümnele protsendile,? lisas Rute.

Sihtasutus taotleb valitsuselt ühtlasi luba rakendada kõigile noore pere laenudele õigust kümneprotsendilise omafinantseeringu määra rakendamiseks, sõltumata soetatava eluaseme asukohast.

Lisaks noortele peredele soovib Kred-Ex garantiitoodet pakkuda ka kõrgkooli või kesk-eriõppeasutuse lõpetanud noortele projektina noore oma kodu. KredEx on sel puhul lisatingimustena välja toonud vähemalt kaheaastase töökogemuse ja vanuse kuni 35 eluaastat.

Eesti Asumi osas otsustas sihtasutuse nõukogu võimaldada eluaseme soetavate perede laenudele garantiid kuni 40 protsendi ulatuses elamu (ilma väliskommunikatsioonide ja maa maksumuseta) ehitusmaksumusest tingimusel, et valitsus eraldab sihtasutusele raha garantiireservi jaoks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing