Sakslased ühinevad Eesti vastase võlanõudega

08. veebruar 2001, 16:58

Saksamaa finantsinstitutsioonid hakkavad koos venelaste Cleider Projectsiga Eesti ettevõtetelt välja nõudma Venemaa Välismajanduspangast VEB võetud miljonite kroonide suurusi laene.

VEBilt võlgade nõudeõiguse omandanud Cleider Projects sõlmib lähiajal lepingu Hamburgis registreeritud finantsholdingettevõttega, et ühiselt nõuda kohtu kaudu välja nii Tartu Ülikooli 40 miljoni krooni suurust kui ka AS Kunda Tehased 28 miljoni krooni suurust võlga, ütles eile projekti juht Dmitri Nikolajev.

?Erastamisagentuuri ja Eesti Panga juhid on püüdnud võlgade tagastamisega venitada ning protsessi politiseerida, sidudes seda Eesti-Vene riikidevaheliste suhetega,? rääkis Nikolajev. ?Sakslaste kaasamine laiendab võlanõude rahvusvahelist kõlapinda, asetades nõude Eesti ja Euroopa Liidu suhete konteksti.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing