Teede- ja sideministeeriumis käib töö võltsallkirjaga dokumentide järgi

08. veebruar 2001, 08:03

Tallinna linnakohtu eilsel istungil selgus, et Toivo Jürgensoni juhitavas teede- ja sideministeeriumis võib praegugi elu käia dokumentide järgi, millele on kantsler Ruth Martini eest alla kirjutanud tema referent Maimu Valtenberg, kirjutab Postimees.

Prokurör Toomas Tomberg ütles, et ühe võltsallkirjaga lepingu alusel käib töö ministeeriumis praegugi.

Kuigi Valtenberg (48) on kohtu alla antud Martini allkirja võltsimise eest 14 dokumendil, väitsid minister Jürgensoni nõunikud Andrus Villem ja Martin Napa, et kantsleri võlts-allkirjaga dokumente oli ja võib olla rohkemgi.

Valtenbergiga töökabinetti jaganud minister Jürgensoni abi Lembe Laas tunnistas, et Valtenberg võis Martini eest käe alla panna ligi sajale paberile. Ta oli Laasilegi öelnud, et tollel on viimane aeg oma ülemuse allkiri selgeks õppida.

Valtenberg ei eitanud, et tegi salaja kantsler Martini allkirja järele. Ta kahetses tehtut ja kinnitas, et pole kunagi dokumentide sisu muutnud ega seda võltsinud.

?Kantsler Martin oleks need dokumendid nagunii alla kirjutanud. Ma üksnes lihtsustasin kantsleri tööd, kes oli väga koormatud. Ma kiirendasin ministeeriumi asjaajamise käiku,? selgitas Valtenberg

Tänu Valtenbergi järele tehtud Martini allkirjale täitusid nõunik Villemi kaks soovi: ta sai volikirja sõiduauto Nissan kasutamiseks, mida oli mitu kuud igatsenud ja millele Martin vastu oli, ning puhkusele.

Tänu Valtenbergile ei tekkinud ka ministeeriumi riigivara büroo juhatajal Lennart Lepikul ega nõunik Hellat Rumvoltil 1999. aasta septembris tõrkeid komandeeringute saamisel Haapsallu ja Genfi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing