Kaja Koovit • 8 veebruar 2001

Analüütik: Telekomi tulemused jäid ootustele alla

Eesti Telekomi eelmise aasta majandustulemused on oodatust nõrgemad, lausus Ühispanga turuanalüüsi divisjoni direktor Sven Kunsing. Telekomi puhaskasum vastas küll ootustele, kuid seda tänu erakorralisele tulule, mis Ühispanga prognoosides ei sisaldunud. Tegevuskasum jäi aga kõvasti ootustele alla. Kui Telekomi eelmise aasta majandustulemusi lähemalt analüüsida, paistab Kunsingu sõnul silma, et ettevõtte kasv on jätkuvalt aeglustunud. Kunsing märkis, et Telekomi fikseeritud sides oli äritulude kasv neljandas kvartalis praktiliselt null. Tegevusmarginaal langes eelmise aasta varasemate perioodide 20 protsendi tasemelt neljandas kvartalis alla 10% tasemele. Selle tulemusena jäi ka viimase kvartali äritulem neljandiku võrra väiksemaks kui 1999.a. aasta samal ajal, rääkis Kunsing. Kasv on vähenenud ka mobiilside alal, kuid vaatamata neljandas kvartalis toimunud marginaali vähenemisele, jäi see siiski kõrgemaks kui 1999.aasta neljandas kvartalis, mistõttu mobiilside tegevuskasum kasvas neljandas kvartalis 11 protsenti, märkis Kunsing.

Hetkel kuum