8 veebruar 2001

Cisco nõukogu esimees näeb soodsat aktsia ostuvõimalust

Maailma suurima arvutivõrgufirma Cisco (CSCO) aktsiahinna langus pakub soodsat ostuvõimalust investoritele kuna firma on demonstreerinud võimet minna kaasa muutustega, ütles firma nõukogu esimees John Morgridge kolmapäeval Reutersi vahendusel.

'Jah, meil oli juukselõikus,' ütles Morgridge äriliidrite ja majandusüliõpilaste ees naljatades Cisco aktsia dramaatilise languse kohta. 'Praegu on tõenäoliselt juba hilja aktsiat müüa, küll aga arvatavasti ostuvõimalus,' ütles ta naerdes sajakonna kuulaja ees Anderson School of business poolt organiseeritud seminaril.

Cisco aktsia langes kolmapäeval enam kui 13% suure käibega sulgudes 31 1/6 dollaril, süvendades detsembri keskpaigas alanud langust.

Nasdaqi raskekaallane ja maailma suurim arvutivõrkude varustuse tootja Cisco ei suutnud täita Wall Streeti analüütikute ootusi kvartalitulemuste osas. See oli esmakordne juhus kuue aasta jooksul, mil Cisco ei suutnud pidada sammu analüütikute ootustega. Firma hoiatas ühtlasi, et madalseis võib jätkuda järgmised kaks kvartalit.

Morgridge ütles, et Cisco on valmis võtma pikemaajalist sihti. 'Cisco on olnud hea identifitseerides muutusi. Me oleme alati olnud tublid turu muutuste olukordades. Kui on muutus on ka võimalus'.

Näitena tõi ta firma otsuse investeerida tugevalt Hiinasse Aasia valuutakriisi tipus. Kolm aastat tagasi oli Ciscol 25 töötajat Hiinas, nüüd on 250.

Hetkel kuum