Eesti piimatöötlejad tungivad Leetu

Audrius Gel?inis 09. veebruar 2001, 00:00

Firma juhid ütlesid, et neil on juba olemas meierei, mis valmistab neile piimapulbrit ja tahab osaleda põllumajanduskooperatiivi Auk?taitijos Pienas (Auk?taitija Piim) vara oksjonil.

19. veebruaril on ette nähtud Auk?taitijos Pienase likvideerimise arutamine. Auk?taitijos Pienase administraator Lygaudas Petronis ütles, et praegu on käimas kooperatiivi vara hindamine, hiljem müüakse see oksjonil maha.

Piimapulbrit ja võid ekspordiks valmistanud kooperatiiv lõpetas tootmise novembris 1999, 16. detsembril aga algatati kooperatiivi suhtes pankrotimenetlus. Kooperatiiv on Põllumajanduspangale (?emes Ukio Bankasele) võlgu 7,6 miljonit litti, Põllumajanduskojale 4,3 miljonit litti ja põllumeestele 2,8 miljonit litti.

Leedu Põllumajanduspanga probleemsete aktivate osakonna direktor ?arunas Benediktavicius kinnitas ajalehele Verslo ?inios, et eestlased on neilt saanud kogu info ettevõtte kohta, kuid ta ei osanud ennustada kõneluste lõppu.

Samal ajal kinnitas ASi Laktunis peadirektor Gintaras ?ukauskas, et nende ettevõte osaleb Auk?taitijos Pienase oksjonil, sest nad ei taha Leedus piirduda ainult piima kokkuostuga. Tema sõnul plaanitseb ettevõte hakata suurtes kogustes valmistama piimapulbrit ja kaseiini. See toodang läheb Aasia maadesse. ?Oleme põllumeestega sõlminud juba rohkesti piima tarnimise lepinguid, samuti on meil meierei, mis valmistab meile piimapulbrit,? tutvustas ?ukauskas tehtud tööd.

Eestlasi esindava Laktunise huvid ristuvad Kupi?kises ASi Roki?kio Suris (Roki?kise Juust) ja ASi Paneve?io Pienas (Paneve?yse Piim) huvidega. Roki?kio Surise tootmisdirektor Dalius Trumpa rääkis, et selles piirkonnas meelitab firma neilt põllumehi ära, pakkudes piima eest 2 senti rohkem. Tema andmetel kavatseb Laktunis kuu jooksul kokku osta 100 tonni piima.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing