Pruugitud autode turg liisingufirmade kätte

Tõnu Tramm 09. veebruar 2001, 00:00

Kui pruugitud autode import kahanes jaanuaris võrreldes detsembriga poolteist korda, siis kasutatud liisingautode müügiga tegelev BRC Autokeskus müüs rekordiliselt 111 autot.

ARK andmeil registreeriti jaanuaris esmaselt registrisse 771 pruugitud sõiduautot, mis on madalaim arv viimaste aastate jooksul. Jaanuaris on autoturul ikka kõige vaiksem olnud, kuid ilmne märk trendi süvenemisest on peaasjalikult pruugitud liisinguautode müügiga tegeleva BRC Autokeskuse läbimüügi pidev kasv. Tänavu jaanuaris tegi BRC suisa rekordi, vormistades Paldiski maantee müügikeskuses 111 auto müügilepingu. Ettevõtte varasem parim tulemus on olnud 107 autot kuus.

Tõsi küll, kui registreerimiste puhul on juttu vaid sõiduautodest, siis BRC autod sisaldavad ka 27 müüdud veoautot, kuid asja olemus ei muutu. Rekord jääb rekordiks nii või naa. Veelgi enam ilmestab pruugitud autode turumuutust tõsiasi, et võrreldes 1999. aastaga kasvas BRC müük mullu 250%. Ühest küljest on mänginud kindlasti rolli ettevõtte läbimõeldud äriplaan ning uue autokeskuse valmimine, kuid raske on vastu vaielda väitele, et pruugitud liisinguautode populaarsus kasvab Eestis pidevalt. Miks peakski see teisiti olema ? Saksamaalt toodud pruugitud auto ajalugu võib vaid kohvipaksu pealt ennustada, Eestis sõitnud auto kohta prindib firmateenindus välja ülevaate, mis selle autoga on kunagi juhtunud või millised vidinad on tal välja vahetatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing