Punane Rist keelab oma embleemi kasutamise

09. veebruar 2001, 08:21

Eesti Punane Rist loodab kevadeks riigikokku saata oma seaduse eelnõu, mille kinnitamisel saab rahvusvahelise organisatsiooni embleemi ebaseaduslikult kasutanud isikuid nii kriminaal- kui ka halduskorras vastutusele võtta, kirjutab Postimees.

Eesti Punase Risti (EPR) peasekretär Riina Kabi tunnistas, et on juba aastaid püüdnud tagajärjetult korrale kutsuda apteekide ja erameditsiiniasutuste juhte, kes kasutavad ebaseaduslikult ja ebaeetiliselt punase risti embleemi valgel põhjal.

Nõukogude ajal kõikjal meditsiini sümbolina massiliselt kasutusele võetud punane rist kinnistus sellena mitmete põlvkondade jaoks. Siiani kannavad punaseid riste ka haiglate fassaadid ja kiirabiautod.

?Nüüd kasutavad punast risti need, kellele see pähe tuleb. Oleme seda näinud igal pool - ansamblist Push Up kuni erahambaravilani,? lausus Kabi.

Kabi andmetel kasutab punase risti embleemi Eestis peale EPRi seaduslikult ainult kaitsevägi, mille meditsiiniautod, laatsaretid ja muu tehnika kannab tunnusmärke Genfi konventsiooniga kooskõlas.

?Meditsiini sümbol on läbi aegade saua ümber keerdunud madu ja apteegi märk madu ümber karika, kuid neid näeb harva,? lausus Kabi. ?Viiekümne nõukogude aastaga juurdus punase risti kasutamine sügavale inimestesse ja ega me loodagi seda mõne päevaga võõrutada.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing