Meelis Lao: Lepikson ?anta?eeris Laari

12. veebruar 2001, 08:08

Ärimees Meelis Lao tunnistas eile Postimehele, et endine Võru maavanem Robert Lepikson tegi tema vahendusel pool aastat tagasi peaminister Mart Laarile ettepaneku vahetada pildiskandaal Lepiksonile soodsa valitsuse otsuse vastu, kirjutab Postimees.

Lepikson soovis osta Paldiskis maad, mida tahtsid endale ka Tallinna Sadam ning metalliärimehed Toomas Truuvert ja Indrek Kasela. Lao rääkis eile Postimehele, et kuna ta tundis hästi Truuverti ja Kaselat, aga ka Isamaaliitu kuuluvat Jüri Mõisa, siis tuli Lepikson temaga arutama, kuidas tüli ära klaarida.

?Lepikson tahtis, et Laar mõjutaks Tallinna Sadamat ja valitsust,? ütles Lao, ?vastasel korral lubas Lepikson Laarile Savisaare pildi tulistamise loo avalikustamisega vee peale tõmmata.?

Lao väitel andis ta Lepiksoni ähvarduse edasi Tallinna linnapeale Jüri Mõisale, kes omakorda edastas selle peaministri büroo juhatajale Matti Maasikale.

?Sealt tuli vastus, et Lepikson on ilmselt peast segi läinud,? meenutas Lao.

Tallinna linnapea Jüri Mõis kinnitas eile Postimehele Meelis Lao sõnu. ?Oli jah selline lugu,? lausus Mõis. ?Lepikson tahtis, et Tallinna Sadam ei pretendeeriks vaidlusalusele maale. Lepikson taotles Laarilt Savisaare pildi tulistamise loo avalikustamisega ähvardades otsust, mis kahjustaks Tallinna Sadama huve.?

Lepikson nimetas Mõisa ja Lao väiteid väljamõeldiseks.

Lepiksoni arvates kummutab ?antaa?iväite juba kas või see, et Laar tegi talle kõigest paar-kolm nädalat tagasi telefoni teel ettepaneku toetada isamaaliitlase Tunne Kelami presidendikampaaniat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing