Nuriabordi teinud arst jäi lõplikult süüdi

13. veebruar 2001, 08:39

?Nüüd on arstide nõiaring murtud,? hindab patsiendi huvide eest seisnud jurist Rein Pärtel riigikohtu lõplikku otsust mõista abordiga soperdanud naistearst kriminaalkurjategijaks, kirjutab SL Õhtuleht.

Tartu erakliiniku Stigma naistearst Irene Kärner varjas patsiendi eest esimest abordi ebaõnnestumist ja põhjustas salajasel veaparandusel eluohtliku verejooksu.

Kaks korda kohtust võitjana välja astunud 66aastane, praegu Elvas pensionipõlve pidav Kärner on kolm viimast protsessi kaotanud. 5. veebruaril jõustunud riigikohtu kriminaalkolleegiumi otsust ei saa enam edasi kaevata. Samas on karistus vaid sümboolne, sest kohtu määratud 6600kroonist trahvi ei pea naine maksma - nelja aasta tagune kuritegu on aegunud.

Ehkki peale trahvi mõistis kohus Kärnerilt patsiendi kasuks ka 22 800 krooni ravikulude ja töövõimetuse tõttu saamata jäänud raha, plaanib kannatanu nõuda Stigma kliinikult ka 200 000 krooni moraalse kahju korvamiseks.

<i>Päevatoimetaja kommentaar: igal tagajärjel on alati ka põhjus, mida rohkem soovimatuid rasedusi, seda enam võimalusi nuriabortideks. Seega võiks sama õigustatud olla ka sellise naise kriminaalkurjategijaks mõistmine, kes teeb lapsi selleks, et neid tappa.</i>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing