Telekom 15 kuu madalaimal tasemel

Raivo Sormunen 15. veebruar 2001, 00:00

Koos telekomisektori kiire langusega Euroopas sattus eile Tallinna börsil löögi alla ka seni muidu vaikselt liikunud Eesti Telekomi aktsia, mis taandus päevaga 4,7 protsenti 80,75 krooni tasemeni. Eesti Telekomi aktsia sulgus viimati nii madalal 18. novembril 1999. aastal.

Telekomi aktsia oli eile väga aktiivne. Väärtpaberiga tehti kokku 49 tehingut, mis on rohkem kui pool börsil tehtud 96 tehingust.

Kuigi ettevõtte eelmise aasta viimase kvartali majandustulemused ei vastanud lootustele, ei saa Telekomi langust sellega siduda. Euroopa telekomisektor, mis viimasel ajal tugevalt allapoole tulnud, on Eesti Telekomi jätnud kuni eilse päevani praktiliselt puutumata. Aktsia on piirdunud paariprotsendiliste päevasisesete muutustega. Eilne reaktsioon Eesti Telekomi aktsia osas näitas, et väärtpaberi omatahtsi liikumist telekomisektoris enam ette ei näe.

Eesti Telekom on olnud harukordne telekomisektori ettevõtte, mis on funktsioneerinud peamiselt omakapitalist, ja seda seniajani ka tugeva rentaablusega. Kui teised telekomisektorid on uue põlvkonna mobiilside litsentsidesse magama pannud hulgaliselt raha ja laenu võtnud, on Eesti Telekom suutnud mõelda veel ka dividendide maksmisele. Kuid kui kogu sektori trend on negatiivne ja tulevikunägemus mitte nii roosiline, kui esialgu prognoositud, ei suuda ka Eesti Telekom vastu laineid ujuda. Arvestades ülejäänud maailma suurt negatiivset hoiakut telekomisektori vastu, ei oota Telekomi aktsialt täna kosumist.

Ülejäänud turg oli eile valdavalt stabiilne.

Kõige suurema summa börsi 16,9 mln kroonisesse eilsesse käibesse andis täna oma eelmise aasta tulemused raporteerinud Hansapanga aktsia. Ettevõtte aktsia käibeks kujunes eile 8,8 mln krooni ja aktsiahind sulgus 140,5 kroonil ehk 0,3% teisipäevasest tasemest kõrgemal.

Loodetakse, et eelmise majandusaasta puhaskasumiks tuleb Hansapangal ligikaudu 1,25 mld krooni. Kuid lisaks lootusele, et pank oma tulemuse täidab, ootaks isiklikult siiski panga jaoks strateegiliselt tähtsa Leedu Taupomasise ostu fini?eerimist. Eile teavitas Reuters, et tehingu kinnitamine venib veel kahe nädala jagu edasi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing