Peeter Koppel • 14. veebruar 2001 kell 15:05

USA aktsiaturud tammuvad paigal

Ühendriikide aktsiaturud alustasid tänast kauplemispäeva suuremate liikumisteta.

Suhtelise vaikuse põhjustas mõningane mõttepaus, mille käigus üritatakse selgusele jõuda, kas eilne järjekordne langus viis aktsiahinnad lõpuks sellele tasemele, mis vastab USA majanduse hetkeolukorrale ja tulevikuväljavaadetele.

Rohkem näib põhjuseid olevat languseks, kuna USA keskpanga juhi Alan Greenspani eilne Senati panganduskomitee sõnavõtt ei andnud põhjust oodata kohest järjekordset intressilangust ning mitmed tehnoloogiaettevõtted teavitasid oma prognooside kärpimisest. Sellisteks ettevõteteks olid Applied Materials <GR#US.AMAT>, JDS Uniphase <GR#US.JDSU> ning ConAgra <GR#US.CAG>.

Kell 17:00 oli <a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^IXIC d=5d' target='_vbors'>Nasdaqi üldindeks</a> kerkinud 0,19 protsenti ning liikus 2432,3 punkti juures.

<a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^DJI d=5d' target='_vbors'>Dow Jonesi</a> tööstuslik keskmine oli kella viieks vajunud 0,34 protsendiga miinusesse ning liikus 10 866,79 punktil.

Hetkel kuum