Erkki Raasuke: Hansapanga edu taga on EVA

Inno Tähismaa 15. veebruar 2001, 13:59

Hansapanga edu taga on firma finantsilise tõhususe mõõtmine ehk EVA, ütles äsja Pärnu finantskonverentsil Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke.

Raasuke ütles, et kui Hansapanga uus juhtkond 2 aastat tagasi endistelt omanikest juhtidelt panga üle võtsid, oli väga raske alustada: panga väärtus oli kukkunud veidi enam kui aastaga 5,6 miljardit krooni ja uued omanikud olid panka juurde pannud 2,9 miljardit krooni.

Juhtkond käivitas finantsilise tõhususe hindamise läbi EVA (Economic Value Added), mis tähendab ettevõtte tegevuskasumist (pärast makse) maha võetud kogu ettevõttesse investeeritud kapitali kulu. Sisuliselt tähendab see investorite ootustest enam teenitud tulu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing