Kohus trahvis Ruth Martini ekssekretäri

15. veebruar 2001, 08:03

Tallinna linnakohus mõistis teede- ja sideministeeriumi endise kantsleri Ruth Martini kunagise referendi Maimu Valtenbergi (48) süüdi Martini allkirjade võltsimises ja karistas teda 20 päevamäära suuruse trahviga, mis on 820 krooni, kirjutab Postimees.

Lisaks sellele mõistis kohus Valtenbergilt riigi tuludesse 1600 krooni sundraha.

Süüdimõistmine ja kriminaalkaristus võtsid Valtenbergi tõsiseks. Tema kõrval kohtuotsust kuulanud ekskantsler Martin haaras endisel kolleegil süüdimõistmise hetkel käest ja raputas seda lohutuse märgiks.

Kohe pärast otsuse kuulutamist läksid Martin ja Valtenberg vandeadvokaat Mare Lusti saatel kiiresti kohtutreppidest alla. Kas Valtenberg kaebab kohtuotsuse peale edasi või mitte, ei osanud Lust eile veel öelda.

Kohtus kaitsekõnet pidades väitis Lust, et Valtenbergi puhul saab rääkida üksnes süüteost, sest ta ei tekitanud võltsimisega kellelegi kasu ega kahju.

Kohtus riiklikku süüdistust esindanud prokurör Toomas Tomberg nentis, et on kohtuotsusega rahul. ?Kohus ei saanud teistsugust otsust teha ega kaitse versiooniga kaasa minna,? tõdes prokurör. Tomberg lisas, et allkirja järeletegemine ametlikul dokumendil on kuritegu. ?Allkiri teebki dokumendi,? selgitas prokurör.

Valtenberg ei eitanud kohtus, et ta tegi salaja, kolleegide teadmata kantsler Martini allkirju järgi. Ta kahetses tehtut ja kinnitas, et pole seejuures kunagi dokumentide sisu muutnud ega seda võltsinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing