Pealinna Viina brandi üle käib kohtuvaidlus

15. veebruar 2001, 08:05

Tallinna halduskohus arutab teisipäeval taas tootemargi Stolitshnaja Vodka omaniku kaebust majandusministeeriumi tööstusomandi apellatsioonikomisjoni otsuse suhtes, millega anti sarnase tootemargi kasutamise õigus Livikole, kirjutab Postimees.

Tuntud viinabrandi omanikku ZAO Sojuzplodoimporti häirib patendiameti otsus lubada Eesti suurimal alkoholitootjal Livikol toota viina nimega Pealinna Viin. Halduskohus on vastava loa juba korduvalt tühistanud, kuid majandusministeeriumi tööstusomandi apellatsioonikomisjon pole seda tunnistanud, mistõttu käiakse nüüd kohut just komisjoni otsuse pärast.

Stolitshnaja Vodka omanikku esindava advokaadi Andres Hallmägi sõnul on Eesti liitunud Ülemaailmse Tööstusomandikomitee Pariisi resolutsiooniga, millega on keelatud kasutada nii sarnase kõlaga tootemarke kui ka kuulsate tootemarkide tõlkeid.

Nimetatud resolutsiooniga on tõlgitult keelatud kasutada isegi tootemargi osasid, kuid Pealinna Viin on ju otsene Stolitshnaja Vodka tõlge ning seetõttu seadusega vastuolus, lausus Hallmägi. Halduskohus on rahuldanud juba kaks tootemargi omaniku kaebust.

Tööstusomandi apellatsioonikomisjon ei ole kohtu otsustest hoolimata siiski Livikolt Pealinna Viina tootemargi kasutamise õigust ära võtnud, põhjendades, et Liviko kasutatav mark on kaebuse esitaja tootemargist erinev.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing