Siim Kallas: Mulle ei ole tehtud ettepanekut asuda peaministriks

15. veebruar 2001, 01:22

Rahandusminister ja Reformierakonna esimees Siim Kallas pidas ebatõenäoliseks, et eile peaminister Mart Laariga kohtunud president Lennart Meri avaldas Laarile survet ametist lahkuda ning pakkus uue võimaliku peaministrina välja Kallase. Tai puhkusereisilt naasnud Siim Kallas andis 40 minutit tagasi Tallinna lennujaamas Äripäevale intervjuu.

Järgneb intervjuu Kallasega

Kas Mart Laar teeb õigesti astudes peaministri kohalt tagasi, sest osales peaministrina kaitseväe territooriumil toimunud opositsiooniliidri Edgar Savisaare foto pihta tulistamises?

No, kas ongi nii, et astub tagasi või?

Kolmapäeval kohtus Mart Laar president Lennart Meriga ja Äripäev arvab oma tänases juhtkirjas, et kohtumisel avaldas Meri Laarile survet tagasi astuda ning uuris, kuidas suhtub Isamaaliit uude peaministri kandidaati, kelleks olete teie.

See vaevalt, et on tõsi. Aga mina ei tea väga palju ja ausalt öeldes ei tahaks ma midagi enne rääkima hakata kui olen teemaga natukene tutvuda saanud. Ega ma nüüd puhkuse ajal väga palju ennast selle teemaga kursis ei hoidnud. Ma midagi muidugi kuulsin aga ega ma nüüd küll liiga palju ei tea, mis tegelikult teoksil on. Minu meelest on tegemist vana looga.

Kas sellises intsidendis osalemine on sobilik peaministrile?

Ega see muidugi sobilik ei ole. Kui on juba puhkenud skandaal ega ta siis jah päris sobilik ei ole. See on ju selge. Aga ma arvan, et ma ei suuda enam midagi lisada juba nendele kommentaaridele, mis juba antud on.

Kas olete president Lennart Meriga puhkusel olles vestelnud?

Ei, ei, ei, ei.

Aga Mart Laariga?

Ei, ei. Ma olen puhanud. Olen puhkusel viibides ainult kolm korda Tallinnasse helistanud ja internetiühendus ei olnud ka kiita ning seetõttu ei ole ma Eesti sündmusi jälginud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing