15 veebruar 2001

Tartus on homme ja ülehomme haridus- ning teadusmess

Homme Tartu messikeskuses algaval haridus- ja teadusmessil Intellektika 2001 on oma ekspositsiooniga väljas 24 kõrgkooli ning mitmed teadus- ja arendusasutused.

'Intellektika peateema on haridus,' ütles näituse organiseerimisega seotud Tartu ülikooli avalikkussuhete spetsialist Leeni Uba. 'Võrreldes eelmise aastaga on aga tänavu märksa suuremat rõhku pööratud teadussaavutuste tutvustamisele.'

Näiteks demonstreerib Eesti keele instituut koos küberneetikainstituudiga kõnesüntesaatorit ehk kõnelevat arvutit, mis hääldab sisestatud teksti, Tartu teadusapark teeb lasershoud, Tartu füüsikud näitavad täisautomaatset ilmajaama.

Teadmishimulistele inimestele mõeldud mess Intellektika kestab Tartus reedest laupäevani.

Hetkel kuum