Turgude meelestatus muutub kiiresti

Peeter Koppel 16. veebruar 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudele ei näinud eilse kauplemispäeva alguses hiljutine pessimismilaine enam korda minevat.

Fiiberoptiliste seadmete tootja Ciena oodatust suurem kvartalikasum ja käesoleva aasta suhtes väljendatud optimism käivitasid tehnoloogiasektori aktsiate hinnaralli, mis oli tund pärast kauplemise algust tõstnud Nasdaqi üldindeksi enam kui 3 protsendiga plusspoolele. Ciena avaldatud uudis oli erakordne, sest sarnaste tegevusalade ettevõtted on Cienale vastupidiselt viimasel ajal olnud sunnitud oma prognoose kärpima. Ciena aktsia päeva alguse peadpööritav 14protsendiline tõus tõmbas kaasa ka teised sarnase tegevusala ettevõtted, nagu Cisco, Juniper Networks ja JDS Uniphase.

Päeva olulisimaks langejaks oli aga internetikaubanduse lipulaev Amazon.com, mille aktsia langes 14 dollarile. Viimati liikus käesoleval aastal väidetavalt esmakordselt kasumisse jõudva Amazoni aktsia sel tasemel 1998. aasta sügisel. Amazoni aktsia languse tingis Prudential Securitiese poolne müügisoovitus ning hinnasihi alandamine 6?10 dollarini.

Helsingi börsil oli eile üle pika aja taas hea päev.

HEX-indeksi 7,46protsendilise positiivse korrektsiooni 9643,33 punktile muudab veelgi kontrastsemaks üleeilne ligi 6 protsendiline langus.

Nagu üleeile langusegi puhul olid börsipäeva tähelepanu keskmes Nokia ja Sonera, mis kerkisid vastavalt 9,92 protsenti 31,9 ja 9,97 protsenti 16,44 euroni. Positiivse tõuke andis neile aktsiatele Nasdaqi üleeilne kosumine ning USA aktsiaturgudel eilse kauplemispäeva alguses toimunud tehnoloogiasektori aktsiate hinnaralli.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing