Voitkad kirjastajat röövimas

Merike Ojasson 16. veebruar 2001, 00:00

Paarisajaleheküljeline illustreeritud dokumentaalromaan ?Ilveste impeerium? ilmub avalikkuse ette 2000ses tiraa?is, raamatu 100kroonine omahind ei ennusta kirjastajale suurt tulunumbrit.

Rahvusraamatukogus asuva Lugemisvara kaupluse juhataja Virve Tibar tunnistas, et metsavendade raamatud ei ole väga populaarsed. ?Neid ostavad suvel ekskursioonidel käivad väliseestlased. Voitkade raamatu kohta arvan, et bestsellerit sellest ei tule. Kui müügihind on kõrge, siis niisama keegi seda raamatut endale ei osta,? ütles Tibar.

Samalaadsed meeleolud valitsesid raamatukaupluses Areng. Juhataja Vaike Kark arvas, et metsavennad ja Voitkad kuuluvad eri kategooriate alla. ?Üks esimestest metsavendadest kirjutav raamat, mille autor oli Mart Laar, müüs küll 1990. aastate algul väga hästi. Nüüd arvame, et Voitkade buum on möödas ja vaevalt saab raamatust lugeda midagi sellist, mida me veel ei ole kuulnud,? sõnas Kark.

Voitkade teost ei võtaks kirjastada ka Varraku peatoimetaja Krista Kaer. ?Meil on kirjastuses teine profiil. Mujal maailmas on aga dokumentaalromaanid üsna populaarsed. See tundub olevat selline mood, et ilukirjandusele eelistatakse tõestisündinud asju. Mõnikord võetakse mõni sündmus, teinekord on keskmes isiksus oma ajas,? kommenteeris Kaer.

Voitkade lugu kirjeldav teos ilmub täna avalikkuse ette koos Pärnu vanglas karistust kandva Ülo Voitkaga, kes on koos teise venna Aavo Voitkaga andnud raamatu põhimaterjali. Süüdimatuks tunnistatud Aivar Voitka loobus projektist pärast kuuajalist mõtlemisaega.

Vendadele endile raamatuprojekt tulu ei too. ?Enamik saadud autorihonorarist läks kannatanute nõuete täitmiseks, eduka raamatumüügi eest võivad nad saada lisatulu,? ütles kirjastaja Ülo Russak.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing