Seesamisse üle tulnud kliendid saavad rohkem tulumaksu tagasi

16. veebruar 2001, 13:52

Pankrotistunud kindlustusseltside Polaris-Elu ja AB Elukindlustus kindlustusvõtjad, kes on lepingud üle võtnud ASiga Seesam Elukindlustus sõlminud tulumaksusoodustusega pensionikindlustuse lepingu, saavad tänu ületulnud reservidele tulumaksu poole rohkem tagasi, kui teised pensionilepingu sõlminud kliendid.

'Ülevõetud reserv on kantud pensionikindlustusse kui sissemakse,' selgitas Seesam Elukindlustuse turundusjuht Magnus Lu?kov. 'Võimalus rohkem tulumaksu tagasi saada leevendab kindlasti kindlustusfirmade pankroti tõttu kannatanud kindlustusvõtjate kaotust.'

Polaris-Elu ja AB Elukindlustuse klientidest tuli Seesam Elukindlustusse üle kokku 10 860 klienti, kellest tulumaksusoodustusega pensionikindlustuse sõlmis 3649 inimest. Lu?kovi sõnul väljastasid nad neile tõendeid kokku 30 miljoni krooni ulatuses. Seega saab Polaris-Elust ja AB Elukindlustusest üle tulnud klient pensionikindlustuse pealt tulumaksu tagasi keskmiselt 2137 krooni.

Lu?kovi andmeil on Seesam Elukindlustuses sõlminud lisaks eelmainitutele pensionikindlustuse veel 3786 inimest, kellele saadeti tõendeid kokku 16,5 miljoni krooni ulatuses. Need kliendid saavad tulumaksu tagasi keskmiselt 1135 krooni.

Vastavalt tulumaksuseadusele maksab riik tulumaksusoodustusega pensionikindlustuselt tagasi tulumaksu kuni summas, mis ei ületa maksumaksja aastatuludest 15 protsenti.

Seesam Elukindlustuse juhatuse esimees Taivo Saar on Äripäevale varem kinnitanud, et nende seltsis sõlmitud pensionikindlustuse lepingud on puhtalt pensionilepingud, mis ei sisalda lisakindlustusi, ning seega mingeid probleeme tulumaksu tagastamisega olla ei saa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing