Vene ärimehed parandavad suhteid

16. veebruar 2001, 08:11

Esimest korda Eesti-Vene uuema aja suhete ajaloos kohtuvad kolme päeva jooksul Tallinnas tipptasemel Vene ja Eesti äri- ning poliitikategelased, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eile saabus Eestisse ligi 50liikmeline Venemaa suurärimeeste ning poliitikute delegatsioon. ?Sellisel tasemel väiksemaid kohtumisi on olnud, kuid nii suurearvulist kohtumist, kus on koos nii ärimehed kui ka poliitikud, pole toimunud,? ütles Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni tegevdirektor Jaak Saarniit.

Ärimeeste liidud leppisid poliitikute heakskiidul kohtumise kokku mullu novembris-detsembris. Saarniidu sõnul oli meeldiv üllatus, et kohtumise vastu nii Vene kui Eesti ärimehed väga suurt huvi tundsid.

Saarniidu sõnul on nii Vene kui ka Eesti ärimeeste huvides, et kahe riigi vahel lõpuks ometi sõlmitaks vajalikud majandus- ja kaubanduskoostöö lepingud.

?Juba Peeter Esimene teadis, et parim diplomaatia on kaupmeeste diplomaatia,? ütles Vene ärimeeste delegatsiooni juhtiv Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu aseesimees Boriss Kurakin. ?Kõigepealt luuakse kaubandus- ja majandussidemed ja alles sellele järgneb poliitika. Me tahame luua soodsa kliima Eesti-Vene suhetele ja poliitika peab teenima tootjate huve, mitte vastupidi.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing