Ülo Toomsalu • 19 veebruar 2001

Kelam tahab presidendina sekkuda sisepoliitikasse

Kodanikualgatuse korras eile presidendikandidaadiks nimetatud Tunne Kelam sekkuks riigi esimese mehena praegusest presidendist Lennart Merist enam Eesti sisepoliitikasse, kirjutab Postimees.

?Pööraksin suuremat tähelepanu riigi siseolukorrale,? vastas Kelam eile Postimehe küsimusele, mida teeks ta presidendina teistmoodi kui praegu Meri.

Kelami sõnul käiks ta tihedamini ka mööda Eestit valijatega kohtumas, sest just presidendi aktiivne suhtlemine rahvaga aitaks vähendada praegust võimuvaakumit, mis väljendub võimuesindajate tavatult madalas toetuses rahvaküsitlustes.

Kelam lausus, et ootab Isamaaliidu 14. aprillil koguneva suurkogu otsust erakonna ametliku presidendikandidaadi kohta ning peab enda võimalusi selleks saada väga headeks. «Mul on jäänud mulje, et mind toetatakse enim,» sõnas ta.

Kelam ütles, et võimaliku valimiskampaania maksumus on veel lahtine, kuid märkis, et see võiks olla 500 000 krooni ringis. ?Ega põhjendamatuid kulutusi ole mõtet teha, kuid põlve peal ei saa ka presidendikampaaniat läbi viia,? lausus ta.

Kelami sõnul näeks ta meeleldi muutust praeguses presidendi valimise süsteemis, sest pooldab omavalitsustest tulevate valijameeste kaasamist presidendi valimisse juba algusest.

Hetkel kuum