Kiirabikonkursile võib lisanduda uusi pakkujaid

Sulev Oll 20. veebruar 2001, 00:00

?Põhimõtteliselt võib uusi pakkujaid lisanduda, sest tegemist on avatud pakkumisega,? kinnitas riigihangete ameti peadirektori asetäitja Andres Veel. ?Ainult kust nad peaksid sellest võimalusest teada saama??

Teadasaamise probleem tuleneb sellest, et Tallinna linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond on kord juba konkursi välja kuulutanud ja saadab protesti tõttu muudetud kutsedokumendid ainult senistele pakkujatele.

Kinnitamata andmetel tegid Tallinna kolme kiirabiekipaa?i riigihankekonkursil pakkumise ESS Pääste, Harju Päästeteenistus ja Tallinna Kiirabi, kelle alluvuses on ka 12 seni Tallinnas iga päev tegutsevat kiirabibrigaadi. Kaks kiirabibrigaadi alluvad Tallinna Tuletõrje- ja Päästeametile.

Riigihankekonkursi tingimused protestinud Harjumaa Päästeteenistuse direktori asetäitja Alo Tammsalu sõnul olid pakkumise kutsedokumentides toodud hindamiskriteeriumid vägagi subjektiivsed.

?Seda, kas kiirabiauto vastab nõuetele, saab hinnata kas jah- või ei-ga,? selgitas Tammsalu. ?Kuidas saab seda hinnata kümne palli süsteemis, kui pole isegi määratud, mitu ratast autol peab olema??

Tammsalu sõnul saatsid nad riigihangete ametile protesti eelmise nädala lõpus ja eile toimus kolmepoolne kohtumine päästeteenistuse kui ühe pakkuja, riigihangete ameti ja Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti esindaja osavõtul. Läbirääkimistel otsustati, et pakkumise kutsedokumente täpsustatakse. ?Sisuliselt peaks olema tegemist uute dokumentidega,? ütles Tammsalu.

Pakkumise uus tähtaeg selgub selle nädala jooksul.

?Tallinna kolme kiirabiekipaa?i riigihange ei tähenda kiirabi erastamist,? väitis Tallinna abilinnapea Ants Leemets. ?Tahame lihtsalt tekitada olukorra, kus kiirabiteenuste turul oleks 30 protsendiga osaline erasektor.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing